Welke mobiele providers zijn nou het goedkoopste?

Met telefoonabonnementen kom je er soms echt niet uit. De prijzen lijken overal te wisselen, en overal zijn weer andere deals. Als je het een beetje slim aanpakt, blijf je bij dezelfde provider en zorg je dat je daar kortingen pakt door langdurig lid te zijn. Alleen, waar moet je beginnen? Wat zijn nou goede providers om lang bij te blijven? Of welke providers zorgen ervoor dat je goedkoop een telefoon kunt krijgen? Ik geef je drie opties, daarna is het aan jou om je keuze te maken en aan te passen aan je wensen.

Tele2

Wat Tele2 een voorloper maakt, is dat hun SIM only abonnementen heel goedkoop zijn. Je betaalt verreweg het minste voor een Tele2 SIM only abonnement. Tele2 is zowel in 2017 als in 2018 verkozen tot beste mobiele provider. Dit hebben ze gewonnen door de goedkoopste bundels te bieden voor bellen en internet. De prijs is goed, de klantenservice is fijn, en het netwerk werkt goed. Je kunt natuurlijk ook terecht bij deze provider voor een abonnement met telefoon. Wat dit betreft is Tele2 veelzijdig. Ze bieden de allernieuwste hippe toestellen maar ook wat oudere modellen, zodat iedereen wat kan kiezen. Ook hebben ze toestellen die specifiek gericht zijn aan ouderen of mensen die veel hun telefoon laten vallen.

Hollandsnieuwe

Wat hollandsnieuwe in deze lijst zet is de soorten telefoons die ze hebben. Deze provider heeft namelijk voornamelijk wat oudere toestellen. Het voordeel hiervan is dat ze altijd goedkoper zijn. Hollandsnieuwe zit op het netwerk van Vodafone, wat wel oké werkt. Je kunt verder je bundel aanpassen terwijl je nog in je abonnement zit. Hollandsnieuwe is het beste voor mensen die hun telefoon veel op de wifi gebruiken, en wifi is tegenwoordig overal. Onbeperkte data doen ze niet aan, maar dat heb je ook gewoon niet meer nodig. Echter is het wel zo dat hun buitenbundel tarieven heel goedkoop zijn.

Simpel

Als je wil gaan voor de optie die echt 100% het goedkoopst is, dan is Simpel voor jou. Simpel heeft de goedkoopste telefoonabonnementen zonder telefoon. Voor abonnementen met telefoon zijn ze ook goedkoop. Echter lever je bij Simpel wel echt een service in. Als er iets is met je telefoon is het lastig om de klantenservice te pakken te krijgen. Ook het netwerk is niet altijd even sterk. Als er niets aan de hand is met je abonnement of telefoon is Simpel handig, maar verwacht ook niet te veel voor de goedkope prijs.