Terugkeer van een oude essential in de garderobe

Het jaar 2019 zal zich kenmerken met allerlei onverwachte trends. Wanneer je naar de interieurtrends kijkt, dan zie je dat marmer weer terugkomt in een nieuw jasje. We willen namelijk niet het ouderwetse wit met grijs marmer zien. Nee, de voorkeur gaat uit naar marmer in natuur- of aardetinten. Zo’n zelfde onverwachte trend is te vinden op het gebied van fashion. Er komt een oude essential terug in de garderobe dit jaar. Je verwacht het misschien niet, maar de bodywarmer zal dit jaar terug in de mode komen! Daarom ontdek je vandaag hier alles wat jij nog niets wist over dit bijzonder kledingstuk. En let op! Vooral de bodywarmer voor heren is zeer geliefd dit kersverse jaar.

Een zeer oude essential

Waarschijnlijk denk je bij de bodywarmer niet gelijk aan een tijdloos kledingstuk. Niets is echter minder waar. Wist je dat de bodywarmer voor heren terug te leiden is tot de Middeleeuwen? In die tijd droegen voornamelijk ridders een kledingstuk dat vergelijkbaar is met de bodywarmer zoals we die vandaag de dag kennen. Hierdoor kun je dus wel stellen dat de bodywarmer voor heren een zeer oude essential is. Uiteraard is dit frappante kledingstuk niet zomaar verdwenen nadat er geen ridders meer waren.

Formele herenkleding

Na de variant van de ridders zien we een ander vergelijkbaar kledingstuk opkomen. Zeker wanneer je een beetje bekend bent met de formele herenkleding, dan zal het je vast niet verbazen. Een gilet lijkt namelijk ook ontzettend veel op een bodywarmer. Er zijn zelfs kenners die beweren dat de gilet eigenlijk de klassieke bodywarmer voor heren is. In hoeverre dat waar is, weet ik niet precies. Wel kan ik me zekerheid zeggen dat je de gelijkenis niet kunt ontkennen tussen zo’n net gilet en een heerlijk warme bodywarmer voor heren.

Hernieuwde waardering

Natuurlijk ben ik niet de enige die dit allemaal te weten is gekomen. Aangezien de bodywarmer zo’n rijke modegeschiedenis heeft en simpelweg een praktisch kledingstuk is, komt er dit jaar hernieuwde waardering voor. Steeds meer mensen (met name mannen) zien in hoe handig zo’n bodywarmer voor heren is. Bovendien zijn er tegenwoordig ontzettend veel stijlvolle varianten online te bestellen. Dus wilde jij jouw man, vriend of jezelf nog wat leuks cadeau doen? Misschien is een bodywarmer voor heren precies wat jij zocht. Deze oude essential maakt een terugkeer in de garderobe van iedere man. Dus loop lekker voor op de rest en ga nu direct mee met deze hete trend van 2019!