Wat voor weer brengt 2019 ons?

Het jaar 2018 was een heerlijk warm jaar. Het gehele jaar door bleef het gewoon warm. De zomer begon al in april en eindigde in 2018 pas eind oktober. Hoe fijn dat ook is, de natuur heeft wel een behoorlijke klap te voorduren gekregen. De winter, van praktisch gezien 10 dagen in heel 2018 zette ook geen zoden aan dijk.

 

 

Andere mode door warme temperaturen

In 2018 konden de wassen truien en wintersokken gewoon in de kast blijven. De dagen die koud waren in Nederland, met op de meeste plekken een dun laagje sneeuw, maakte ons als Nederlanders niet bang. De winterjassen zijn maar een aantal weken gedragen in het afgelopen jaar. Zonde eigenlijk. Door de warme temperaturen was het nog mogelijk om in je vest buiten te lopen rond september. De korte broeken gingen eerder aan en ook later pas weer uit.
Mijn teenslippers waar ik normaal 2 jaar mee kan doen voordat ze versleten zijn, konden na het afgelopen jaar toch echt de prullenbak in. Te bedenken dat ik er ruim een half jaar op gelopen en gewerkt.
Door de warme temperaturen had ik ook gesloten in 2018 geen warme winterjas te kopen. Het leek mij niet nodig en achteraf had ik gelijk. Wel wilde ik een dames mantel aanschaffen. Dit zijn nette dames jassen. Een dames mantel is ook een hele fijne tussenjas overigens. Je hebt de mantels uiteraard in verschillende diktes maar ik heb gekozen voor de middelmaat. Geen zomerjas maar ook zeker geen winterjas!

 

 

Nette outfits klaar hangen

Voor mijn vakgebied, wel te verstaan uitvaartondernemer, is het wel belangrijk om nette kledij klaar de hebben hangen. Onlangs dat ik zelf niet veel meer uitvoer maar vooral de leiding heb komt het bijna niet meer voor dat ik met klanten of nabestaanden contact heb. Toch komt het sporadisch voor dat ik bij moet springen vanwege ziekte of extreme drukte. Aangezien ik dat pas op het moment zelf weet vind ik het wel fijn om een nette outfit klaar te hebben hangen op kantoor. Daarnaast hangt mijn dames mantel altijd op kantoor. Met mijn mantel kan ik namelijk mijn huis tuin en keuken kleding gewoon verbergen en lijk ik netjes gekleed. Mijn slippers moet ik helaas wel vervangen tot een nette hak wanneer ik klanten of nabestaanden bezoek. Maar zodra ik weer terug ben op kantoor gaan toch echt mijn fijne slippers weer aan. Wat zal 2019 ons brengen voor weer?