Wat heb je nodig voor je eigen game room?

Veel mannen en jongens zijn gek op gamen en elke man zou dan ook een eigen man cave willen hebben. Echter heb je voor een man cave wel een vrij grote ruimte nodig. Dus als je een kleine ruimte hebt, kan je ook een eigen game kamer maken, dit heeft namelijk minder ruimte nodig. In deze blog beschrijf ik een aantal items die je nodig hebt voor jouw perfecte game kamer.

De computer

Allereerst heb je voor een game room natuurlijk een goede computer nodig. Om goed te kunnen gamen is het vooral belangrijk om een computer te hebben met een goede processor en een goed moederbord. Als je een beetje technisch bent, zou je natuurlijk ook losse computer onderdelen kunnen kopen en daar een super computer van bouwen. Dan kan je immers zelf bepalen wat jij belangrijk vindt aan de computer en wat er dus in moet. Besteed hierbij ook rekening aan het intern geheugen, de soort voeding en de behuizing.

Het bureau

Naast een computer heb je natuurlijk een bureau nodig om de computer op te kunnen zetten. Let bij het uitzoeken van een bureau goed op de hoogte van het bureau. Doordat je immers uren in dezelfde positie kan zitten is het wel belangrijk dat je goed zit. Om goed te kunnen zitten in het ook van belang dat de hoogte van het bureau in verhouding staat met lengte van je lichaam als je zit.

De bureaustoel

Niet alleen een bureau is nodig om te kunnen gamen, natuurlijk heb je ook een bureaustoel voor nodig. Net als met het bureau geldt voor de bureaustoel dat het belangrijk is om goed te zitten. Kies dus een bureaustoel die ergonomisch goed bij jouw lichaam past. Je wilt namelijk na die uren gamen niet last hebben van je rug of van je nek.

Andere items

Naast bovengenoemde items zijn er nog een aantal accessoires die handig kunnen zijn voor een game kamer. Als je kamer een groot raam heeft is het bijvoorbeeld belangrijk om goede zonwering te hebben, zoals lamellen of gordijnen. Er is namelijk niets irritanter dan de zon op je scherm. Ook is het belangrijk om een goede muis te kopen. Doordat je hand en je vingers constant dezelfde beweging moeten maken kan dit resulteren in een blessure. Probeer dus niet te veel geld te besparen op een muis. Daarnaast is het belangrijk om een goede muismat te hebben, om de muis optimaal te kunnen gebruiken.