Een visgraat vloer met een artistieke look

Het is één van de belangrijkste elementen die de ruimte een bepaalde sfeer geeft; de vloer. Een egale, super strakke witte vloer geeft een kamer een andere uitstraling dan wanneer er een robuuste vloer van donker geleefd hout in zou liggen. De vloer is dus een belangrijke sfeermaker. Wanneer je een nieuwe vloer laat of gaat leggen is het belangrijk hier goed over na te denken. Je kan natuurlijk kiezen voor een houten vloer die “normaal” gelegd wordt, maar je kan ook voor een meer artistieke look gaan. In dat geval kan je ook denken aan een visgraat vloer.

Ouderwets of hip?

De meeste mensen denken bij een visgraat vloer niet per sé aan een hippe artistieke vloer. Sterker nog: het heeft jarenlang gekampt met een nogal oubollig karakter. Dit komt doordat de visgraat vloer een soort vloer is die je al eeuwenlang tegenkomt. In oude kastelen, paleizen en herenhuizen was dit een zeer populaire vloer. Het geleefde hout en het specifieke patroon van de vloer maakten dat het vaak wordt gezien als klassieke optie. Maar deze tijd is voorbij! De visgraat vloer is met een revival bezig en met de huidige mogelijkheden is het juist een super moderne, speelse en artistieke vloer.

Verschillende opties voor een visgraat vloer

De tijd dat er uitsluitend donker geleefd eikenhout werd gebruik voor de visgraat vloer ligt achter ons. Als je je op internet verdiept in deze vloer zal je zien dat het juist een hele frisse en speelse vloer is. Er is volop keuze uit verschillende kleuren hout en ook kan je kiezen voor een plank met een duidelijk houtpatroon en voor planken die vrijwel egaal zijn. Het feit dat er zo een ruime keuze is zorgt ervoor dat er altijd wel een optie te vinden is die helemaal bij jouw smaak en bij de ruimte waarin de visgraat vloer komt te liggen past.

Een artistieke look

Door het bijzondere patroon en het feit dat de planken in zeer veel verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar is, kan je de kamer waarin de visgraat vloer gelegd wordt een hele bijzondere en artistieke uitstraling geven. Zeker wanneer je verschillende tinten hout combineert kan je een unieke sfeer creëren waar in creativiteit vooraan staat. Het is dus een perfecte vloer als je geen standaard uitstraling wilt. Als je voor deze optie kiest is het wel aan te raden om de rest van het interieur rustig te houden, zodat de visgraat vloer er echt uit springt.