Iedereen draagt tegenwoordig merkkleding

Je spaart al een tijdje voor dat jurkje van Nikkie, en als je hem dan eindelijk gekocht hebt wil je hem ook niet meer uitdoen. We dragen tegenwoordig allemaal wel merkkleding. Of je hele kast nu gevuld is met verschillende merken, allemaal hetzelfde merk, of zelfs maar één of twee merkkledingstukken, dat maakt niet uit. Iedereen heeft wel wat.

Liever een knock-off?

Ja het klopt, merkkleding is vaak duurder dan merkloze kleding. Dat is vaak ook de reden dat mensen wat twijfelachtig zijn over het kopen van merkkleding. Want waarom zou je die dure tas kopen als die goedkopere tas er bijna hetzelfde uitziet? Dragen we het alleen omdat er een merkje op staat? Omdat mensen dan weten dat het een echte is, of is er toch een andere reden voor? Want als je zo’n goedkope kiest kun je er ook nog een matchend truitje bij kiezen. Dat is toch een win-win?
Nikkie

Merkkleding is eerlijker

Ja zo’n goedkoop ding ziet er misschien wel hetzelfde uit, maar als je even verder kijkt zie je weldegelijk verschillen tussen echte merkkleding en een nepper. Kijk maar eens op het label, waar is het gemaakt? En is dat wel eerlijk gegaan? Bij merkkleding kun je er sneller vanuit gaan dat het ethischer gemaakt is. Dat de werknemers een goed loon verdienen en daarvan kunnen rondkomen. Vaak zijn de nep-items onethisch geproduceerd, en gaat het ook nog eens sneller stuk. Als je dan toch eindelijk die leuke tas, blouse, of jurk hebt, dan wil je toch wel dat het mooi blijft? En het hoeft natuurlijk niet nieuw te zijn, er staan zat tweedehands items te koop op het internet. Je hoeft het alleen maar even op te zoeken.

Kleding gaat toch lang mee

Je ziet het dus ook steeds vaker, merkkleding. En als je er over nadenkt is dat ook helemaal niet zo raar. Als je eenmaal de puberteit door bent groei je toch niet meer, dan gaat die kleding hartstikke lang mee. En zo voorkom je ook dat je te veel impulsieve aankopen doet die je vervolgens toch eigenlijk nooit meer draagt. Dus als je denkt dat het zonde is van je geld, bedenk dan eens hoe oud die spijkerbroek is die in je kast hangt. Je moet er misschien wel ietsje langer voor sparen, maar uiteindelijk is dat het ook wel waard. Het is ethisch, mooi, en het gaat lang mee. Je hoeft natuurlijk niet meteen duizenden euro’s uit te geven.