Verwacht je veel mensen? Een parketvloer is ideaal

Ga je een winkel of galerie openen? Dan krijg je als het goed is veel mensen over de vloer. Het is dus belangrijk dat je een goede vloer neer legt of laat leggen. Een parketvloer is ideaal. Want een parketvloer blijft mooi, ook als er veel mensen overheen lopen. Sterker nog, een parketvloer wordt in de loop van de tijd steeds mooier. Omdat deze steeds verandert. De parketvloer lijkt te leven, juist doordat deze gebruikt wordt. Een nadeel kan zijn dat je iedere zoveel jaar de boel moet schuren en opnieuw moet lakken of in de was zetten. Maar dat geeft je mooi de mogelijkheid om je winkel opnieuw in te richten.

Een parketvloer in huis

Natuurlijk ken je deze vloeren van de verschillende huiskamers waar je wel eens komt. Je ziet dan ook direct het verschil tussen de verschillende smaken van mensen. De een houdt van donker en de ander van licht, de een houdt van bruin en de ander meer van grijs. Met een parketvloer kun je alle kanten op. Ook in huis. Je bepaalt door de keuze van een bepaalde vloer al direct een heel deel van de sfeer in huis. Dat kan nog wel eens moeilijk zijn. Tip van de dag is dan ook: blijf bij jezelf. Laat je niet meeslepen door de diverse trends, kies wat jij ├ęcht mooi vindt.
Parketvloer

Een parketvloer in een winkel

Wanneer je een vis- of groentewinkel hebt, is deze vloer misschien niet een heel goed idee. Maar in een kleding- of boekenwinkel kan een parketvloer juist heel goed. Je geeft de winkel direct een bepaalde sfeer mee. Zeker in een kledingwinkel is een houten vloer een aanrader. Je klanten zullen met regelmaat hun schoenen (en sokken) uittrekken, dan is een warme(re) vloer wel zo prettig. Ook deze vloeren kunnen gemakkelijk gestofzuigd en gedweild worden.

Een parketvloer in een galerie

Heb je een galerie? Dan zul je veel mensen over de vloer krijgen die slenteren en stil blijven staan voor de kunstobjecten. Je wilt dan misschien een soort route aanleggen in je galerie. Zo zorg je ervoor dat mensen niet tegen elkaar botsen. Zo’n route kun je heel subtiel maken door een parketvloer te leggen. Je hoeft geen pijlen te integreren in de vloer, maar door een mooie rand te leggen, zorg je ervoor dat je een bepaalde looprichting suggereert. Mensen kunnen dan echt op hun gemak de kunstwerken in jouw galerie bekijken.