PontMeyer: betrouwbare partner bij elke verbouwing

PontMeyer, een groothandel in hout- en bouwmateriaal, timmert flink aan de weg. De groothandel heeft zich inmiddels bewezen als betrouwbare partner voor iedereen die gaat bouwen of verbouwen. PontMeyer biedt een groot assortiment en veel vakkennis aan zijn klanten. Je kunt eigenlijk niet meer om dit bedrijf heen en hier lees je waarom.

William Pont: grondlegger van het bedrijf

Het huidige PontMeyer is niet te vergelijken met hoe het ooit eens is begonnen. Het bedrijf werd in 1844 opgericht door William Pont. Hij noemde zijn gloednieuwe bedrijfje ‘Houthandel William Pont’. William was een ondernemende man. Hij werd in 1806 geboren en in 1826 deed hij zaken met zijn oom Jacob Boot. Ze investeren samen in een houthandel in Edam. Als zijn oom in 1844 overlijdt, neemt William het bedrijf over en vernoemt het naar zichzelf. Toen in 18767 het Noorzeekanaal werd geopend, verhuisde de houthandel naar Zaandam waar het op een eigen eilandje stond:  het William Pont eiland. In 1986 volgde een fusie met het bedrijf Meyer  International waarna de naam PontMeyer ontstond.  Vanaf 2000 is het bedrijf weer in Nederlandse handen.

PontMeyer: kwaliteit en duurzaamheid

Onnodig te zeggen dat in al die tientallen jaren van werken met hout en ander bouwmateriaal het bedrijf enorm veel ervaring heeft opgedaan. Je kunt ook alleen maar zo lang bestaan als je veel tevreden klanten hebt en daar ontbreekt het PontMeyer zeker niet aan. Het bedrijf wil meer dan alleen maar hout- en bouwmateriaal leveren. Het staat voor kwaliteit, vakkennis, service en bereikbaarheid. En, niet onbelangrijk in deze tijd, PontMeyer doet zijn uiterste best om duurzame producten af te leveren.

Voorbeeldrol

PontMeyer is erg trots op de voorbeeldrol die het bedrijf heeft als het gaat om duurzaam bouwen. Ze willen de impact van hun bedrijf op het milieu minimaliseren. Door gerichte inkoop van hun hout draagt PontMeyer bij aan het in stand houden van gezonde bossen overal ter wereld. En dat niet alleen, de groothandel investeert ook flink in het terugdringen van het eigen energiegebruik.

Goede producten

Dat is natuurlijk allemaal belangrijk om te weten als klant, maar het allerbelangrijkste voor jou zijn natuurlijk de producten die dit bedrijf levert. Onnodig te zeggen dat hout en bouwmateriaal van hele hoge kwaliteit zijn. Bovendien kun je bij deze groothandel echt alles vinden wat je maar zoekt. En als je niet precies weet wat je zoekt dan staat deskundig personeel klaar om je te adviseren. PontMeyer is bewezen een goede partner voor jouw verbouwing of bouwplannen!