Nike schoenen doen het altijd goed

Ken je dat? Dat je een paar schoenen al sinds een eeuwigheid hebt, maar dat die gewoon ’t lekkerst lopen? Ik heb dat met mijn Nike Air Max 1’s. De link wordt vaak gelegd dat het een schoen is voor mensen die van harde muziek houden. Dat maakt mij niet uit, want het zijn de fijnste schoenen waar ik ooit op gelopen heb. Natuurlijk heeft Nike schoenen die uiteenlopende designs hebben, maar dit is voor mij de eeuwige winnaar. Aangezien er voor mij een absolute nummer één is, zal ik hieronder een paar nieuwe designs beschrijven die een goede tweede zouden kunnen zijn.

De Nike Grandstand II: vernieuwd design met effen look

Ik kan me best bedenken dat mensen Nike Air Maxes wat groot van maat vinden, dus heb ik hier misschien iets voor je wat overal bij past, en ook nog eens casual oogt. Volgens Freshcotton, de site waar ik vaak mijn Nike schoenen haal, stamt de ‘Grandstand II’ uit 1991 en is het van oorsprong een tennisschoen. Het geeft de Nike parel een clean uiterlijk, met een plattere zool dan de Air Max klassieker. Het ontwerp is zo gemaakt dat je veel grip krijgt terwijl je tegelijkertijd comfort ervaart. Net als de Air Max schoen lijkt mij dit een ontwerp waar je een goede dag op kan lopen zonder dat je na je stedentrip zere voeten hebt. En als je dan toch op vakantie bent, dan hoef je als je gaat tennissen of een balletje trapt op een pleintje niet nog eens extra schoenen mee te nemen.

De Nike SB Zoom Stefan Janoski: schoenen met canvas buitenkant

Ik geef het toe, soms weet ik ook niet hoe ze de namen van schoenen bedacht hebben, maar niet alles kan zo makkelijk zijn als Air Max. Wat de schoen echter biedt, is een casual look voor bij je outfit van die dag. Het is namelijk bewerkt met een soort canvas buitenkant, waardoor het ook heel goed onder een lichte broek met een jasje zou gedragen kunnen worden. Het zijn lichte stappers die wat meer rustieke kleuren hebben. Dat zorgt ervoor dat het wat neutraler is, maar daardoor ook toegankelijker.

Ben jij er nog niet uit welke stijl schoen je zou willen? Kijk dan eens op de site van Freshcotton zodat je een beeld krijgt van het aanbod. Ik heb er nu een paar uitgelicht, maar dat is natuurlijk een schim van het totaal. Wellicht dat je mijn aanraders eens extra wil bekijken. Ben je net zo koppig als ik? Dan zou ik gewoon je eigen smaak testen. Ga in ieder geval voor de ideale combinatie tussen comfort en stijl, dan zit je altijd goed.