Maak met betontegels een kunstwerk van je tuin

Je kunt je tuin zien als een blank canvas. Een leeg doek waarmee je nog alle kanten uit kunt. Voor je echt gaat beginnen in de tuin ga je wat schetsen maken. Een plan van wat je eigenlijk wilt. Dan ga je shoppen. Voor tegels, voor meubilair, voor planten, voor decoratiemateriaal. En voor je het weet heb je een kunstwerkje om je huis. Het moeilijkst blijven de tegels. Kies je voor natuursteen of toch voor keramische tegels? Of ga je met betontegels eens echt de moderne kant uit. Betontegels zijn niet alleen maar de stoeptegels die je overal ziet. Betontegels zijn er in veel verschillende soorten en maten. Ook zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleuren. Je kunt verschillende betontegels prima met elkaar combineren voor een wat speelser effect.

Betontegels zijn niet saai!

Oké, mijn eerste gedachte bij betontegels was inderdaad aan stoeptegels. Die zijn saai en je ziet ze overal. Maar tegels gemaakt van beton bieden juist veel mogelijkheden. Beton kan gemengd worden met kleur en met structuur. Zo is ook een terras gemaakt met tegels van beton een mooie, fijne plek om te zitten.
Betontegels

Betontegels zijn zwaar!

Bijna alle tuintegels zijn voor de leek niet te tillen. Of, nou ja, je tilt er eens één en dan is het wel uit met de pret. Dat geldt ook voor betontegels. Het is daarom echt wel verstandig om het leggen van de tegels over te laten aan vakmensen. Zij hebben de ervaring om goed om te gaan met die loeizware dingen en weten ze ook nog op een goede manier in je tuin te leggen. Want dat is écht een vak apart. De tegels zullen op een pallet bij je thuis afgeleverd worden. Je hóeft er dus niets aan te tillen. Jij kunt wachten tot ze gelegd zijn en dan genieten.

Betontegels leggen is echt een vak apart

Dat geldt ook voor het leggen van natuursteentegels en keramische tegels trouwens. Een goede stratenmaker legt jouw terras er in no time in. En nog netjes ook. Met afschot, zodat het water niet je huis in loopt. En iedere tegel op dezelfde diepte. Je struikelt dan niet zomaar over een uitstekend randje. Als de betontegels eenmaal gelegd zijn, kun jij verder met je tuin. Je legt wat bloemperken aan en zet de tuinmeubels op de juiste plek. En dan pak je een kopje thee of een koud biertje en ga je lekker zitten genieten in je nieuwe tuin.