Jassen die je goed warm houden

Het is de afgelopen maanden vrij koud geweest, zelfs met meerdere malen sneeuw. Voor deze koude weersomstandigheden moet natuurlijk wel gekleed worden. In deze blog geef ik een opsomming van een aantal jassen waarmee je warm de winter door komt.

Wollen jas

Wollen jassen zijn uiterst geschikt voor de winter. Wol staat bekend om zijn warmtehoudende kwaliteit. Er bestaat dierlijke wol, dat geweven wordt uit zachte, dunne haren van dieren. Er bestaat echter ook kunstmatige wol. Wol heeft een gekroesde textuur, hierdoor wordt de lucht goed vast gehouden. Daardoor is wol een goede warmte-isolator. Meestal zijn wollen jassen ook nog eens lang, waardoor de warmte van je lichaam extra goed behouden kan worden. Bovendien geven wollen jassen meestal een klassieke mooie uitstraling.

Lange parka

Parka jassen zijn ook goed om door de winter heen te komen. De jassen zijn meestal dik gevoerd en hebben een capuchon met een eventuele bontkraag. Bovendien zijn parka’s erg lang waardoor de warmte ook goed wordt vastgehouden. De oorsprong van de parka ligt in Alaska, maar is meer dan 50 jaar geleden zijn populariteit al in het westen verkregen. Dit kwam doordat de Amerikaanse krijgsmachten de jassen in de jaren 50 gingen dragen. De jeugd pikte deze trend op en sindsdien is deze jas niet meer weg te denken uit de mode industrie.

Gevoerde jassen

Verder zijn er ook kortere jassen, maar die wel erg dik gevoerd zijn. Soms zijn we zelfs met dons gevuld. Dons is een laag fijne veren van de vogel. Dons is net als wol een warmte-isolator doordat het goede thermische eigenschappen heeft.

Regenjassen

Uiteraard zijn er ook nog regenjassen, deze zijn fijn als het regent of sneeuwt. Echter zijn deze jassen meestal wel wat kouder. Recent worden er ook gevoerde regenjassen gemaakt, die zouden nog wel eens de perfecte oplossing kunnen zijn. Waterdicht én warm.

Neppe bontjassen

Bontjassen zijn uiteraard ook lekker warm. Bont is echter al jaren een taboe, zodoende zijn de nep bontjassen erg populair geworden. Het is natuurlijk goed dat er een alternatief geboden is voor deze soort jas. De neppe bontjassen zijn er in alle kleuren en allerlei printjes. Deze jassen zijn erg mode bewust en doen zodoende steeds vaker zijn intrede in alle bekende winkels. Een panterprintje op de bontjas lijkt het vooral goed doen onder de trend volgers en uiteraard ook de trendsetters. Maar ook apartere kleuren als donkergroen en bordeaux kleur doen het goed. Bijvoorbeeld bij jassenboutique kunnen veel trendy jassen gevonden worden.