Houd je badkamer droog met een badwand

Je kent herkent het misschien wel. Je hebt net heerlijk onder een lange warme douche gestaan na een vermoeiende dag, bent helemaal zen en klaar om naar bed te gaan. Je wilt je gaan afdrogen en ziet voor de zoveelste keer dat je badkamer kledder nat is geworden. Heb je een bad-douche combinatie dan is dit vaak een grote ergernis van vele. Gelukkig bestaat er een simpele oplossing voor dit probleem namelijk, de badwand. In deze blog lees je alles over badwanden en waarom dit item jouw leven zoveel makkelijk gaat maken

Zowel een douche als bad in huis

Een bad-douche combinatie is ideaal voor de mensen die niet beschikken over een altijd te grote badkamer en toch van zowel een douche en bad willen geniet. De bad-douchecombinatie is twee-in-een. De badkuip die je bij een bad gewent bent waarin een douche is bevestigd. Ideaal voor de liefhebbers alleen doordat de badkuip maar lage zijkanten heeft, heb je tijdens en na het douche vaak last van water overlast. En dat is alles behalve fijn! Met een badwand is dit dus verleden tijd.

Wat is een badwand?

Een badwand is een wand die aan het bad wordt gevestigd en meestal een meter tot anderhalf de lucht in gaat. Deze wand houdt dus het water tegen wanneer je staat te douche en is dus de oplossing voor het behouden van een droge badkamer. De badwand wordt vaak aangeleverd als glazen wand. Soms kan er worden gekozen voor plastic of een ander materiaal maar de praktijk leert dat een glazen wand langer mooi blijft. De wand kan in verschillende maten worden besteld, afhankelijk van welke maar in jouw badkamer past. Verschillende winkels kunnen de wand zelf op maat laten maken alleen hangt hier natuurlijk wel een prijskaartje aan. Daarnaast kan er worden gekozen voor één wand of twee wanden, afhankelijk van je wensen en behoeften. Een badwand met twee wanden geeft het gevoel van een echte douche doordat de ruimte wordt afgesloten.

Welke badwand is geschikt voor mij?

Ben je niet helemaal zeker welke wand geschikt is voor jouw badkamer? Ga eens langs bij een specialist en deze zullen jou gratis inlichten over de beste optie of keuze. Dus ben je opzoek naar een oplossing voor een natte en vochtige badkamer naar het douche? Dan is een badwand zeker een aanrader. Daarnaast geeft dit item je badkamer ook een hele andere uitstraling, succes gegarandeerd! Wil je nog meer weten over badwanden of andere items voor de badkamer? Houd onze blog dan even in de gaten en we zullen snel meer tips plaatsen.