Items voor in je huis die je een luxe gevoel geven

De meeste mensen houden van een gevoel van luxe in hun huis. Vaak is het heel prijzig om luxe producten te kopen, maar sommige producten zijn iets wat meer geld waard. In deze blog kijk ik naar een aantal zaken voor je in huis die je een gevoel van luxe zullen geven.

Kroonluchter

Kroonluchters doen menig man denken aan een prachtig paleis die tijdens een vakantie is bezorgd. Een kroonluchter heeft echt wat statigs en is altijd een mooi onderwerp van gesprek als er gasten komen. Het statige van de kroonluchter komt voort uit de rijke geschiedenis van het type lamp. De eerste kroonluchters zijn namelijk al in de middeleeuwen gebruikt. Deze kroonluchters bestonden echter niet uit lampen, maar uit kaarsen. Verlichting was in de middeleeuwen heel erg duur, daarom was het hebben van een kroonluchter toen al een echt statussymbool. Dit heeft zich in de 18e en 19e eeuw doorgetrokken.

Bubbelbad

Bij een bubbelbad denken mensen vaak gelijk aan de grote ronde bubbelbaden in zwembaden. Niet alle bubbelbaden zijn echter zo groot, er zijn ook tal van bubbelbaden die net zo groot zijn als een reguliere badkuip. Hierdoor is het voor veel mensen haalbaar om toch een mooi bubbelbad te kopen voor in hun huis. Want zeg nou zelf, het is toch heerlijk om op je vrije zaterdagmiddag even lekker te ontspannen in het bubbelbad met een glaasje champagne in je hand.

Spiegels

Spiegels geven vaak ook een luxere uitstraling aan je huis. Dat heeft meerdere redenen. Allereerst zijn sommige spiegels heel erg statisch, denk maar bijvoorbeeld aan spiegels met een prachtige gouden lijst eromheen. Een spiegel zonder gouden lijst kan echter ook het luxe gevoel in je huis vergroten. Een spiegel zorgt er namelijk voor dat je huis groter lijkt, en een groter huis geeft een luxurieuzer gevoel. Wellicht doen de spiegels in jouw huis je binnenkort ook denken aan de prachtige spiegelzaal in paleis Versailles.

Klok

Vroeger speelde de klok een belangrijke rol in ieder huis. Het was vaak namelijk de enige manier om erachter te komen hoe laat het is. Tegenwoordig heeft iedereen zijn eigen horloge of bekijkt de tijd op zijn mobiel. Klokken kunnen echter een hele mooie blikvanger zijn binnen je huis. Denk bijvoorbeeld maar aan de prachtige koekoeksklokken die vroeger werden gemaakt. Zorg er wel voor de je een klok koopt die goed bij de rest van je interieur past.

Wil je zelf ook wat luxe items in huis halen, kijk dan op https://casa-bella.nl voor leuke items voor jouw woning.