Houten vloeren: authentiek en uniek!

Het wordt nog wel eens vergeten, maar een vloer is echt wat een huis of kamer helemaal samenbrengt. Al heb je de mooiste meubels en bijpassend behang, als de vloer niet past oogt het geheel al snel een stuk rommeliger. Terwijl als je een mooie vloer kiest alles er juist veel beter uit ziet. En ondanks alle nieuwe modern en goedkope alternatieven, een houten vloer blijft het meest authentiek. De klassieke vloerbedekking geeft een onvergelijkbaar gevoel van thuis, warmte en gezelligheid. En het brengt de mooiste details in je inrichting naar voren. Met houten vloeren kun je eigenlijk nooit fout gaan!

Houten vloeren zijn uniek

Je ziet tegenwoordig veel laminaat, zeil en vinyl vloeren. Hier wordt dan een afbeelding van hout opgedrukt wat zich steeds over de vloer herhaalt als patroon. Hier is natuurlijk niets mis mee, want het valt nooit echt op en kan een praktische optie zijn als je bijvoorbeeld kinderen hebt die veel knoeien en de vloer makkelijk schoon wil kunnen maken. Maar wat houten vloeren nou echt bijzonder maakt is dat ze zoveel karakter hebben. Omdat het echt hout is zijn geen twee houten vloeren hetzelfde. En hoe langer een vloer er ligt, hoe meer karakter deze gaat vertonen. Uiteindelijk staat deze vol herinneringen en wordt de vloer steeds unieker.

Veel variatie in houten vloeren

Omdat elke boom ander hout geeft, zijn er ontzettend veel soorten en kleuren hout en dus ook veel verschillende opties in houten vloeren. Er is altijd wel een tint die jouw meubels net wat beter complimenteert, of die ene kleur die alle details in jouw huis samenbrengt. Houten vloeren zijn vaak gebonden aan speciale herinneringen of ideeën, zoals het huis van je grootouders of een bepaald huis waar je ooit kwam waar alles precies in evenwicht leek ingericht. Hierdoor is het altijd belangrijk dat je nét die tint vindt die goed past bij jouw wensen. Er is ontzettend veel variatie, maar als je je goed inleest, kijkt en vergelijkt komt iedereen uiteindelijk bij zijn unieke houten vloeren terecht.

Een andere bijzondere eigenschap van houten vloeren is dat je, na het kiezen van het juiste hout en de kleur die je wil, het hout ook nog op veel verschillende manieren af kunt werken. Dit geeft een heel andere finish en daarmee een heel ander gevoel en een andere sfeer. Je kunt houten vloeren waxen, oliën of lakken. Het kost misschien wat meer onderhoud, maar het effect is het zeker waard!