Elektrische fietsen zijn een goede investering in jezelf

Elektrische fietsen zijn echt een geweldige uitvinding. Want dankzij elektrische fietsen kunnen ook mensen die een wat mindere conditie hebben toch lekker bewegen en in de natuur zijn. Elektrische fietsen geven je net dat zetje in de rug dat je soms wel even kan gebruiken. Heuveltje op, tegenwind, het is allemaal geen probleem meer. Tegenwoordig heb je in Nederland het knooppuntennetwerk. Dat zijn fietsroutes die je net zo lang kunt maken als je zelf wilt, en waar rekening gehouden wordt met het feit dat je af en toe even wilt pauzeren. De route loopt langs restaurants, cafés en mooie uitzichten. Er is dus altijd een plekje waar je even kunt uitrusten en waar je (als je het lief vraagt) even de elektrische fietsen mag opladen. Dan kun je weer even door.
Elektrische fietsen

Elektrische fietsen maken dat je zonder veel moeite kunt bewegen

Gewoon fietsen kan best wel zwaar zijn. Vooral bij tegenwind en in heuvelachtig gebied valt het soms lang niet mee. Als je dan ook nog een (lichte) beperking hebt, kies je al gauw voor een leuk ritje met de auto. En dat is eigenlijk lang zo leuk niet. Met elektrische fietsen kun je vaak wel op pad. Met je partner, met een vriend of vriendin, hartstikke lekker bewegen in de natuur. En het is nog goed voor je ook. Voor je hele lijf, want beweging maakt dat je doorbloeding verbetert, je houdt je spieren beter in conditie en je humeur verbetert ook nog eens aanzienlijk.

Elektrische fietsen voor lange tochten

We zijn van elektrische fietsen gewend dat de accuduur nou niet altijd om over naar huis te schrijven is. Maar de nieuwe generatie e-bikes is van een andere categorie. De accu gaat een flink aantal kilometers mee. Tussendoor kun je ‘m eventueel nog even opladen in een restaurant of café, dan kan jij ook even wat eten, drinken en bijkomen.

Elektrische fietsen: daar moet je even aan wennen

Voor je je in het drukke stadsverkeer stort, kun je misschien het best even oefenen op elektrische fietsen. Het fietsen an sich is niet anders, maar toch voelt het, door het zetje in je rug, heel anders dan je gewend bent. Je ziet veel mensen met een fietshelm op een elektrische fiets, dat is niet verplicht, maar kan je wel een groter gevoel van zekerheid geven. Met de wind die door je haren waait, hoef je je toch al niet druk te maken om je kapsel.