Schoudertassen gebruiken voor elke dag

Een tas is een mode item dat je elke dag nodig hebt. Tassen zoals schoudertassen zijn perfect om elke dag te gebruiken, omdat ze enorm veelzijdig zijn en een hoog draagcomfort hebben. Voor welke doeleinden kun je een schoudertas goed gebruiken? En waarom zijn deze tassen zo veelzijdig? Het antwoord op deze vragen vind je in deze blog.

Schoudertassen voor mee naar kantoor

Schoudertassen zijn uiterst geschikt voor dagelijks gebruik, en om mee te nemen naar je werk. Dit komt omdat je in een schoudertas veel spullen kwijt kunt, en hij makkelijk is mee te nemen. In de meeste schoudertassen is er ook plaats voor je laptop. We raden wel aan om deze dan in een laptop sleeve te doen zodat hij geen beschadigingen krijgt.

Avondje stappen

Een schoudertas is ook perfect om te gebruiken voor een avondje stappen. Omdat je de schoudertas niet met je handen hoeft vast te houden heb je de hele avond je handen vrij. Dit betekent dat je lekker kunt dansen en nog een hand vrij hebt om je drankje mee vast te houden. Schoudertassen zijn ideaal dus!

Verschillende compartimenten

Voor welke gelegenheid je hem meeneemt maakt niet uit, een schoudertas is altijd handig. Je kunt hem onder meer meenemen naar je werk zoals eerder genoemd, maar ook voor activiteiten zoals shoppen, een avondje uit, stappen met je vriendinnen, naar het strand, als handbagage mee op vakantie, naar het park en nog veel meer. De schoudertas is onder andere zo handig omdat hij onderverdeeld is in verschillende vakken. In de meeste schoudertassen zitten één a twee grotere vakken, een paar kleine vakjes en minimaal één compartiment dat is afgesloten met een rits. Het voordeel van deze indeling is dat je je spullen heel erg georganiseerd kunt opbergen. Ook is een compartiment dat afgesloten kan worden met een rits fijn als je waardevolle spullen veilig wilt opbergen. Deze compartimenten zijn aanwezig in bijna alle schoudertassen.

Waarom schoudertassen?

Als je geeft om de staat van je rug, schouders en nek zijn schoudertassen een verstandige keuze. Tassen zijn over het algemeen niet erg goed voor je lichaam, zeker handtassen kunnen op lange termijn schade aanrichten. Dit probleem is met schoudertassen niet aan de orde. Deze draag je namelijk – je raadt het al –  op één schouder. Je schouder kan het gewicht beter hebben dan je arm en daardoor is het beter om een schoudertas te gebruiken als tas. Wil je dit optimaliseren, kies dan voor een schoudertas met een brede band. Hoe breder de band, des te beter het gewicht verdeeld wordt en hoe minder zwaar het dus is voor je rug, nek en schouders.