Je eigen vlag laten maken

Marketing. Het is tegenwoordig een groot begrip in elk bedrijf. Het wordt steeds een groter onderdeel, zelfs bij kleine en opstartende bedrijven. Omdat de afdeling marketing ook zo groot wordt, groeien de marketingmogelijkheden ook steeds met ons mee. Denk aan printmedia zoals folders en posters. Dit is misschien nog steeds wel het meest bekende en populaire marketingonderdeel. Het is niemand ontgaan dat er steeds nieuwe ontwikkelingen komen en er langzamerhand andere marketingmogelijkheden ook populairder worden. Het wereldje van het drukken bestaat al een hele tijd en de mogelijkheden hierbinnen worden ook steeds breder. Zo kan je nu je eigen vlag laten maken. En met je eigen vlag laten maken bedoelen we onder andere drukken.

Vlag laten maken

Deze nieuwe mogelijkheid spreekt voor zichzelf: je kan je eigen vlag laten maken. En hiermee bedoelen we dan natuurlijk zelf ontwerpen en bedrukken. Zo is het wel handig om van tevoren na te denken wat je op de vlag wil hebben. Is het voor marketing doeleinden, voor je eigen bedrijf, of voor de lol? De keuze is aan jou. Tijdens het ontwerpen kom je vast nog wel op meerdere ideeën. Daarbij kan je overal op het internet inspiratie opdoen. Je ziet het ook steeds vaker voorbij komen op de voetbalvelden met grote wedstrijden. Zelfs eigen leden van een voetbalclub doen het wel eens voor de grap. Je hebt dus allerlei verschillende mogelijkheden en redenen om je eigen vlag te laten maken.

Waarom?

We hebben al een aantal redenen benoemd waarom je een vlag zou kunnen laten maken. Maar er zit ook een commercieel doeleinde aan vast. Het is niet voor niets een nieuwe marketingmogelijkheid. Bedrijven zetten vlaggen vaak ook effectief in als promotiemiddel. Denk aan evenementen, feesten, naamsbekendheid, ga zo maar door. Het stukje promotie wordt met de dag creatiever en daar komen ook steeds meerdere en vernieuwende ideeën voor. Een vlag is daarbij eens wat anders dan de standaard flyers en posters die we overal tot op de dag van vandaag nog steeds overal zien.

Daarbij is het nogmaals voor persoonlijk gebruik een grappig idee. Denk aan een jubileum of een verjaardag van je beste vriendin of vriend. Je kan er compleet mee uitpakken omdat je hem zelf kan ontwerpen en vervolgens laat drukken. Het is ook helemaal aan jezelf hoe erg je uitpakt met je ontwerp en hoe creatief je het wilt hebben. Dit heeft natuurlijk invloed op de uiteindelijke prijs van je eigen ontworpen en bedrukte vlag.