Innovatieve toiletten

Toiletten zijn over het algemeen geen enorm spannend onderwerp. Toiletten zijn toiletten en daar is niets bijzonders aan. Toch weet Villeroy & Boch er iets spannends van te maken. Zij hebben namelijk innovatieve toiletten ontworpen. Die innovatie blijkt uit een lager waterverbruik, minder schoonmaakmiddelen en kortere schoonmaaktijd. Combineer deze waterclosetten met douchewanden van goede kwaliteit en je badkamer is een staaltje innovativiteit.

AntiBac

Dat toiletten vol bacteriën zitten, kan niemand nieuw in de oren klinken. Villeroy & Boch hebben hier een duurzame oplossing voor: AntiBac. De toiletten hebben een antibacteriële oppervlakte en vermindert de groei van bacteriën met zo’n 99.9%. Deze innovatieve oppervlaktetechnologie is niet schadelijk voor de gezondheid en biedt een betrouwbare bescherming en veiligheid. Nu denk je misschien: leuk zo’n bacterievermindering, maar hoe is dat dan duurzaam? Door deze “zelf reiniging” hoeft u minder vaak te schoonmaken. Minder schoonmaken staat gelijk aan minder schoonmaakmiddelen gebruiken, wat weer beter voor het milieu is!

CeramicPlus

Keramiek wordt normaliter gebruikt als materiaal voor sanitair zoals een wasbak of toilet. Villeroy & Boch hebben echter een nieuwe afwerk laag bedacht voor over het keramiek. Het wordt de CeramicPlus genoemd. Op deze laag vormt alle vloeistof pareltjes die zich aan elkaar hechten en automatisch richting de afvoer rollen. Vuil blijft dus minder snel aan het oppervlak hechten, waardoor vlekken ook niet kunnen intrekken. Dit scheelt eveneens in schoonmaakbeurten en dus wederom in schoonmaakproducten! Deze CarmicPlus-laag is overigens bestand tegen alle normale schoonmaakmiddelen, dus mocht je een schoonmaakbeurt plannen, dan kan dit gewoon!

DirectFlush toiletten

De DirectFlush van Villeroy en Boch is een toilet zonder een spoelrand. Hierdoor kunnen de ze bijzonder snel en grondig worden gereinigd. Bij toiletten die wel een spoelrand hebben, is het moeilijk om hierbij te komen. Het reinigen gaat dan ook niet eenvoudig, waardoor bacteriën zich in de spoelrand ophopen. Door DirectFlush hoef je je daar geen zorgen meer over te maken en blijft je toilet langer schoon. Verder hebben deze toiletten een waterbesparend effect: er hoeft minder oppervlakte schoongemaakt te worden. Het spoelvolume is slecht 3 tot 4,5 liter!

TitanCeram

Zoals hierboven aan bod is gekomen zijn toiletten en ander sanitair over het algemeen gemaakt van keramiek. Villeroy en Boch beweren keramiek opnieuw te hebben uitgevonden. Zij hebben een materiaal innovatie gecreëerd: TitanCeram. Het is een mix van selecte natuurlijke grondstoffen zoals veldspaat, kwarts, klei en titaniumdioxide. Deze nieuwe soort keramische grondstof bezig de eigenschappen van hogere kwaliteit en is buitengewoon sterk. Ondanks de sterkte van de nieuwe grondstof, is het ook verfijnder. Het keramiek kan in de meest verfijnde vormen met extreem dunne wanden en scherpe randen worden gevormd, en toch de stabiliteit behouden. Een innovatie voor de toiletten dus!