galerie10.nl

Opgeruimd staat netjes

Als echte wijnliefhebber vind je het fijn om af en toe eens goed te genieten van een glas wijn. Meestal hebben jij en je partner dan ook wel een aantal flessen in huis. Die heb je in de kast staan, maar omdat je niet zoveel kastruimte hebt wil je het ergens anders opbergen. Een wijnrek biedt dan een goede uitkomst; je kunt meerdere flessen kwijt in een rek en het staat ook nog eens leuk in de kamer. Omdat je regelmatig een glas wijn drinkt, koop je de wijnen per doos. Dit betekent dat je in één keer zes dezelfde flessen wijn binnenkrijgt. Je hebt wel een kelder, maar dat is een stukje lopen en je hebt geen zin om iedere keer naar de kelder te lopen. Je kiest er dus voor om een wijnrek aan te schaffen die goed in je woonkamer past, voor een leuke uitstraling, en waar aardig wat flessen op gepresenteerd kunnen worden.

Help, welk wijnrek moet ik kiezen!

Er bestaan veel verschillende soorten rekken voor wijn. Wijnrekken in golven, vierkante rekken, van hout, van metaal of bijvoorbeeld een mand. Om een geschikt wijnrek te vinden voor in je woonkamer kijk je eerst naar de kleuren die bij je interieur passen. Eigenlijk past een houten wijnrek bij veel kleuren en is het een neutrale keuze. Een optie waar je voor kunt kiezen is een flessenhouder in de keuken. Bij een flessenhouder steek je de bovenkant van de fles in de houder zodat deze blijft hangen. In dit geval is het advies om geen houder te kiezen, omdat hier maar weinig flessen in kunnen. Meestal is de keuze uit twee, vier of zes flessen.

Keep the flavour

Zoals eerder genoemd zijn er flessen in verschillende formaten. Er bestaan ook manden waar je jouw flessen in kunt zetten, maar het is aan te raden om de flessen liggend te bewaren. Bij de meeste wijnrekken is dit ook het geval. Echt wijnliefhebbers geven hier ook de voorkeur aan. De reden hiervan is dat de wijn langer op smaak blijft. Dit komt omdat, wanneer de fles ligt, de kurk dan nat blijft en er komt minder zuurstof bij. Dit is dus aan te raden als je een echte wijnliefhebber bent. Daarnaast is een groot wijnrek een echte blikvanger en kun je indruk maken op je gasten. Wil je dus een wijnrek die goed staat in je kamer en waar de wijn lang goed blijft? Kies dan voor een groot wijnrek waar je flessen in kunnen liggen. 

 

Mobiele versie afsluiten