galerie10.nl

Wat doet een operator eigenlijk?

Een operator is een hele belangrijke schakel in een bedrijfsproces. De operator zorgt ervoor dat alle machines het doen en het blijven doen. Toch is “operator” niet een baan die in een paar zinnen is samen te vatten. Want een operator doet meer dan zorgen dat de machinerie aan de gang blijft. Ook het invoeren van gegevens in volautomatische processen en het aanvoeren van grondstoffen zijn belangrijke taken van een operator. Niet iedereen is in de wieg gelegd om operator te worden? Jij wel? Kijk dan eens bij de operator vacatures. Wie weet zit er iets voor je bij.

Wat heb je nodig om operator te worden?

Behalve een technische opleiding en interesse in het hele proces van een bedrijf is het ook belangrijk om stevig in je schoenen te staan. Het complete productieproces kan namelijk van jou afhangen. Als de machine waar jij aan werkt het niet goed (genoeg) doet, komt het productieproces in gevaar. Je moet dus zorgen dat je op alles bent voorbereid. Dat er voorraden klaar staan en dat het onderhoud van de machine gebeurt op een moment dat daar ruimte voor is. Je wilt immers het productieproces van het bedrijf niet in de war schoppen.

Operators zijn een belangrijke schakel binnen een productiebedrijf

Want als jouw deel van de productie stagneert, heeft het hele bedrijf daar last van. Je kunt het bijvoorbeeld zo zien: je werkt in een bedrijf dat boeken drukt, vouwt, snijdt en inpakt. Ieder onderdeel van dat proces is even belangrijk. Sta je achter de drukpers? Dan moet je zorgen voor voldoende papier en de juiste soort inkt. Sta je achter de vouwmachine? Dan moet je zorgen dat je machine goed schoon is en ingesteld is op de juiste maat. Sta je achter de snijmachine? Dan is het van belang dat de messen geslepen zijn en dat precies het juiste formaat wordt gesneden. Ben je van de inpak? Dan moet je zorgen dat dozen, pallets en krimpfolie paraat staan om je werk goed te kunnen doen.

Wil je machine-operator worden?

Dan is het wel verstandig om een opleiding te doen in de richting waarin je wilt gaan werken. Je kunt natuurlijk altijd even kijken bij de operator vacatures om te zien wat de vereisten zijn om als operator aan de gang te gaan. Voor je het weet ben je aan het werk in een baan waarin teamwork, nauwkeurigheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk zijn. Wat ga jij produceren in 2020?

Mobiele versie afsluiten