galerie10.nl

Investeren in kantoorruimtes

Investeren in vastgoed is een heel avontuur. Veel mensen hebben de afgelopen jaren de huizenmarken omhoog zien stijgen en realiseren zich dat de huizenmarkt in de komende jaren zal doorstijgen aangezien er in Nederland een schrijnend tekort aan woningen is. Meer mensen wagen zich eraan om te investeren in een tweede woning. Om deze met winst door te verkopen of te verhuren. Maar wanneer je meerdere vastgoedinvesteringen hebt gedaan in woningen dan wordt het misschien interessant om te investeren in kantoorruimtes. In dit artikel bespreken we tips voor je eerste investering in een kantoorruimte.

Kijk naar de lokale economie

De eerste belangrijke stap wanneer je in kantoorruimtes wilt investeren is om de lokale economie te bekijken. Wat zijn de verwachtingen voor de komende jaren. Het is belangrijk dat het een economie is die aan het groeien is logischerwijs. Daarnaast wil je ook geld opzij zetten tijdens periodes waar er heel veel economische groei is aangezien er altijd eens in de zoveel jaar een economische crash is waardoor je mogelijk een tijd minder inkomsten kunt krijgen vanuit de kantoorruimte die je verhuurd.

Consulteer een vastgoed investeringsbedrijf

Hoe goed je ook bezig bent met het verkennen en onderzoeken van je mogelijke investering. Een professioneel vastgoed investeerders bedrijf kan dit altijd beter. Een consultatie met een dergelijk bedrijf is dan ook ontzettend waardevol om beter inzicht te krijgen in de kansen en risico’s van je mogelijke investering. Ook kan het waardevol zijn om de laatste huurders van het kantoorpand te researchen. Op deze manier leer je veel over hoe de kantoorruimte werd ervaren en waar er mogelijke verbeteringen zijn.

Investeer in een interessante verdeling

De volgende vraag is natuurlijk hoe je het kantoor gaat aanprijzen. Wordt het een klassiek kantoor met vaste werkplekken? Of wil je er meer een flex werkplek kantoor van maken. Er zijn vele verschillende mogelijkheden. Ook kun je nadenken over de inrichting. Zorg er bijvoorbeeld voor dat het kantoor een goede verlichting heeft. Kies voor BES LED – led panelen specialist.  Deze led panelen geven een ideale verlichting aan een kantoorruimte. Wanneer je de kantoorruimte aan verhuurders laat zien, doe dit op het beste moment van de dag en zorg ook dat er wat frisse planten zijn en dat alles netjes is. Investeren in een kantoorruimte is een grote uitdaging maar kan uiteindelijk ook heel veel opleveren.

Mobiele versie afsluiten