galerie10.nl

Hoe kun je een echte Parajumper van nep onderscheiden?

Parajumper kan gezien worden als een Italiaans merk voor jassen met A-kwaliteit. Om deze jassen te vervaardigen worden er hoogstaande kwaliteit materialen gebruikt. Daarnaast wordt er bij het vervaardigingsproces een mechanisme gehanteerd waarbij deskundig vakmanschap komt kijken. Parajumpers zijn daarom heel stevige jassen en niet bepaald aan de lage kant qua kosten. Omdat deze jassen zo duur zijn, zijn er malafide handelaren die neppe parajumpers aanbieden. In de blog lees je hoe je een neppe Parajumper kan onderscheiden van originele. 

Additionele info over Parajumper jassen

Deze unieke jassen zijn te verkrijgen in verschillende stijlen en designs. De meest gebruikte materialen om deze unieke jassen te vervaardigen zijn onder andere polyester, leer, lamsleer en bont. Verder is er ook nog ruimte om te kiezen voor imitatieleer en imitatiebont. Een originele Parajumper jas voor dames komt snel dichtbij de €1.250,-. Indien je er één tegenkomt die veel lager is dan deze prijs, dan heb je hoogstwaarschijnlijk te maken met een nep artikel. In de volgende alinea gaan we dieper in op de tips hoe je een nep artikel kan onderscheiden. Op die manier ben je altijd zeker van je zaak. 

Materiaalsoort

Eén van de elementen waarop je zeker aandacht moet richten is het type materiaal. Elke Parajumper jas voor dames heeft stevige knopen die met rubber versterkt zijn. Daarnaast is het zo dat elke jas een waterafstotend en winddicht karakter heeft. Gevlekt bont wordt nimmer gebruikt om Parajumpers te maken. De rand van de capuchon is altijd dik. Een markant gegeven over de Parajumper is dat de materialen altijd aan de minimale internationale eisen en specificaties voldoen. Indien je een jas tegenkomt die niet voldoet aan deze eisen, dan heb je zeer zeker te maken met een neppe Parajumper. 

Ritsen en sluitingen 

Als het nu gaat om een Parajumper jas voor de heren of een Parajumper jas dames, de ritsen dienen altijd soepel en feilloos te werken, omdat de ritsen en sluitingen van een parajumper jas van hoge kwaliteit gemaakt zijn. Let er dus op dat er geen sprake is van scheve naden of iets in die richting. Waar je zeker op moet letten is dat elke Parajumper voorzien is van een unieke serienummer. Dit unieke serienummer is verwerkt in een barcode die geprint is aan de binnenkant van de jas. Ben je van plan om een Parajumper te kopen, let er dan op dat je de barcode kan zien. Zoals eerder aangegeven is het altijd goed om te weten of je te maken hebt met een neppe of een originele Parajumper. Al helemaal als we in ogenschouw nemen dat deze jassen veel geld kosten. Wees dus op je hoede bij het kopen!

Mobiele versie afsluiten