galerie10.nl

Een citytrip dichtbij

Soms wil je even weg van alles. Maar niet te ver weg en ook niet te lang. Gewoon een pauze. Dat kan met een citytrip. In deze blog vertel ik je over de citytrip die je kunt maken in Antwerpen!

Waarom Antwerpen?

Antwerpen is een prachtige stad in België met veel historie, kunst en architectuur. De stad is een populaire bestemming voor een stedentrip en biedt iets voor iedereen, of je nu van shoppen, eten of cultuur houdt, jong of oud bent.

Dat moet je zien

Op iedere bestemming zijn er van die dingen die je moet doen. In Antwerpen is het bezoeken van de Grote Markt zo’n ding. Deze prachtige markt is omgeven door prachtige gebouwen, waaronder kerken zoals de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Ook grenzen veel horecagelegenheden aan deze markt en daar kun je neerstrijken voor een hapje en een drankje.

Je komt voor de cultuur

Als je van kunst houdt, mag je het Museum voor Schone Kunsten niet overslaan. Dit museum bevat kunstwerken van wereldberoemde kunstenaars. Het museum is ook bekend om zijn collectie diamanten, dit is het huis van de zogenaamde "Koh-i-Noor", een van de grootste diamanten ter wereld!

Vul die tassen maar!

Als je van shoppen houdt, ben je in Antwerpen ook aan het juiste adres. De stad heeft veel verschillende winkelstraten en wijken, waaronder de Meir, een populaire winkelstraat met veel bekende winkels en merken. Of je nu op zoek bent naar high-end mode of unieke souvenirs, je kunt het in Antwerpen vinden. Zo kan je al je kerstinkopen nu nog snel doen voor het moment van cadeaus uitwisselen daar is. Of maak er een persoonlijk tripje van na de kerst, om jezelf nog eens extra te verwennen.

Lekker eten en drinken

Ten slotte is Antwerpen ook bekend om zijn culinaire opties. Het bourgondische leven wordt hier zeker gevierd. De stad is rijk aan enorm veel restaurants met allerlei verschillende keukens. Zo kan je gaan voor Indiaas of Thais maar je kan ook een traditioneel Belgisch gerecht proberen zoals waterzooi en frites. Om nog maar te zwijgen over de snacks en de drankjes die je hier kunt nuttigen. Een Belgische wafel en bonbons mag je niet vergeten en ook een speciaal biertje moet je niet overslaan.

Al met al is Antwerpen een geweldige bestemming voor een stedentrip. Plan daarom je stedentrip naar Antwerpen en kies een van de mooie Antwerpen hotels om te verblijven. Liever iets dichterbij? Kijk dan naar Haarlem hotels en maak een stedentrip in eigen land.

Mobiele versie afsluiten