galerie10.nl

Baby speelgoed 1 jaar van hoge kwaliteit

Baby speelgoed 1 jaar

Met goed baby speelgoed 1 jaar kunnen kinderen op jonge leeftijd hun vaardigheden oefenen. Spelen is namelijk de beste manier om vaardigheden te leren. En het juiste speelgoed zet kinderen aan om zichzelf te ontwikkelen. Een baby heeft heel wat te leren. Je kunt daarbij onder andere denken aan ruimtelijk inzicht zoals het herkennen van vormen, het ontwikkelen van motorische vaardigheden en hand-oog coördinatie. Als kinderen op jonge leeftijd in aanraking komen handelingen die dit stimuleren, dan bouwen ze een voordeel op. Wanneer ze nog baby’s zijn leren ze namelijk erg snel. Het is daarom erg belangrijk dat ze snel beginnen met het ontwikkelen van belangrijke vaardigheden.

Het juiste baby speelgoed 1 jaar voor jouw kind

Goed babyspeelgoed stimuleert jonge kinderen om te gaan spelen. Het moet er dus ook aantrekkelijk uitzien voor een baby. Vrolijke kleuren trekken de aandacht van jonge kinderen. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van beweging en geluid. Een goed voorbeeld daarvan is de zogenaamde muziekmobiel. Deze is erg geschikt voor baby’s. Hierbij worden vooral de basale vaardigheden ontwikkeld. Bij kinderen tot 1 jaar zijn dat bijvoorbeeld de coördinatie van de ogen en het in staat zijn van het volgen van objecten.

Veiligheid staat altijd op de eerste plaats

Baby’s zijn erg kwetsbaar. Het verkeerde speelgoed kan daardoor leiden tot gevaarlijke situaties. Iedereen weet wel dat jonge kinderen kleine voorwerpen in hun mond stoppen. Speelgoed van goede kwaliteit is in de eerste plaats veilig. Dat betekent dat er geen kleine onderdelen zitten bij speelgoed dat bestemd is voor 1-jarigen. Verder mag er natuurlijk nooit wat afbreken. Je ziet ook dat veel speelgoed voor jonge kinderen volledig glad en gaaf is. Dit is ook om te voorkomen dat ze zich bezeren.

De eerste stap richting verdere ontwikkeling

Al op jonge leeftijd zijn kinderen bezig om zich te ontwikkelen. Speelgoed helpt bij het maken van de eerste stappen, letterlijk en figuurlijk. Natuurlijk moet speelgoed voor baby’s van 1 jaar niet al te ingewikkeld zijn. Maar dat betekent niet dat het geen enkele uitdaging vormt. Voor kinderen is namelijk alles nog nieuw en interessant. En elke ervaring draag bij aan de verdere ontwikkeling van allerlei soorten vaardigheden. Dat kunnen motorische zijn, maar bijvoorbeeld ook sociale skills.

Mobiele versie afsluiten