galerie10.nl

3 tips om comfortabel te lopen in elke schoen

Je kent het wel: na een drukke dag zijn zowel jij, als jouw voeten helemaal uitgeteld. Het overbelasten van jouw voeten gebeurt helaas sneller dan je denkt. Met alle gevolgen van dien. Eeltvorming, oververmoeidheid en andere problemen zitten in een klein hoekje. Om dit te voorkomen zijn er een aantal handige tips. Benieuwd hoe jij jouw voeten optimaal kunt verzorgen? Lees dan dit blog voor een paar gouden tips!

Shop schoenen in de juiste maat

Dit lijkt misschien een voor de hand liggend iets, maar toch merk ik zelf ook dat ik af en toe nog wel eens wil kiezen voor een maatje kleiner. Niet per se omdat ik dit mooier vind staan, maar omdat ik op het verkeerde moment van de dag aan het shoppen ben. Als je s’ ochtends begint aan jouw shopping-spree, zijn je voeten misschien nog niet helemaal op hun ‘normale’ vorm.

Het klinkt misschien gek, maar jouw voeten zetten namelijk uit in de loop van de dag. Op het moment dat je dan vroeg begint en een paar schoenen koopt dat al gegoten zit, kan het zo zijn dat je later op de dag gaat merken dat jouw voeten toch een beetje bekneld raken. Dit is iets wat je wilt voorkomen. Dus: shop jouw schoenen in de ochtend.

Gebruik zooltjes

Voor sneakers met een platte of dunne zool is dit een ideale uitkomst. Veel inlegzolen kunnen voor jou op maat worden gemaakt, maar dit is geen vereiste. Je kunt het beste inlegzolen gebruiken als je merkt dat je bijvoorbeeld na een ongeval voetproblemen krijgt. Ook is het een goed middel om eeltvorming, likdoorns en eeltpitten tegen te gaan.

Op het moment dat je een paar schoenen te groot hebt gekocht, kan je er zelfs voor kiezen om er zooltjes in te doen. Deze kunnen er namelijk voor zorgen dat de schoen beter aansluit aan jouw voeten.

Verkies comfort boven uiterlijk

Nu hoeft het niet altijd zo te zijn dat minder mooie schoenen altijd comfortabeler zitten, maar het is vaak wel een factor die meespeelt. Een schoenenmerk dat de perfecte balans heeft gevonden tussen functioneel en modieus zijn Ara schoenen. Kijk maar eens op de website van Vamos voor hun complete assortiment.

Schoenen met een wat dikkere zool en goede steun aan weerszijden van de enkel dragen enorm bij aan het draagcomfort. Ook is het preventief dragen van dit soort stevige schoenen een mooi iets om te doen wanneer je weet dat je sneller last hebt van jouw voeten of knieën.

Mobiele versie afsluiten